Христо Маджаровинж. Христо Маджаров

Роден и завършил висше техническо образование във Варна, където и работи дълги години като учител.
От ранна възраст има духовни опитности и интерес към езотерични науки, заради което е преследван от комунистическите власти.
В младостта му Съдбата го отвежда в Школата на Беинса Дуно на “Изгрева” в София. Там се запознава с ученици на Учителя, което определя по-нататъшната му житейска траектория.

В момента пише върху Учението на Беинса Дуно и езотеризма на 20 век в световен план.

Прочети още…

инж. Галя Маджарова

Родена и учи във Варна. Висшето си образование завършва в гр. Русе, където живее до 1997 г.

И това е моментът, в който той изпитва себе си. Такъв е житейският път и на инж. Галя Колева Маджарова. Промените я принуждават да изостави работата си на електроинженер и да се занимава с болката на хората.

Срещата й с Христо Маджаров е повратен момент в живота й, в който натрупаните до тогава интелект, интелигентност, широка обща култура и непреодолим интерес към окултното се подрежда и структурира в нейното съзнание като солидна база за това, за което я подготвя Съдбата – да изяви в книги натрупаната мъдрост… Женска Мъдрост.

Прочети още…

 

Георги Томалевски

Роден е в Крушово. От дома на неговите родители е обявено Илинденското въстание (1903) за освобождение на македонските българи от турско иго и е оповестена Крушовската република.
Търсенето на тайните на живота довежда през 1922 година студента Томалевски в езотеричната школа на Учителя Беинса Дуно. Това поставя на преоценка целия му научно-философски мироглед и се отразява и върху творчеството му.

Томалевски е автор със широк спектър жанрове, но е с водеща позиция в есеистиката. Той е един от първите наши есеисти, спомага за утвърждаване на есето като художествен жанр и за основаване на Обществото на българските писатели есеисти.

Прочети още…

д-р Теню Чаушев

Аз, д-р Теню Ганчев Чаушев, съм роден на 3.11.1919 г. в село Коларово, Старозагорско. Роден съм с ризница (околоплодна обвивка). Такива деца през целия си живот са под закрила на голям ‘’Ангел хранител”. На 2 години съм станал гражданин на Стара Загора. Когато съм бил на 5 години, ясновидецът Влайчо от с. Конево, Новозагорско казал на майка ми, че Бог ми определя да бъда лекар. Баща ми бе военен, а майка ми – домакиня.

 

Прочети още…

Любомир Лулчев

Роден е роден на 1.11.1886 г. в гр. Кнежа, Оряховска околия, като потомък на възрожденски, копривщенски род, Оряховска околия. Дядо му (по майчина линия) е бил лечител и ясновидец.

Учи медицина в Букурещ и завършва военно училище в София с отличие. 1908 г. е произведен в чин подпоручик. След конкурс на военното министерство, той единствен заминава да следва авиация в Англия.

Изучава западния и източния окултизъм, участва в езотерични школи, където демонстрира телекинеза (преместване на предмети с поглед)…

В чужбина научава, че в България е най-големият ясновидец, мъдрец и Учител.

Прочети още…

Методи Константинов

Методи Константинов е роден на 2.02.1902 г. в Долината на розите – гр. Казанлък – в семейство на стар род на родолюбци.

Негови книги са: “Учителят”, “Новата Култура през епохата на Водолей” “Световната астросоциология”, “Астрокосмичната синтеза”, “Освобождение чрез Космично съзнание”. През 1980 г. Христо Маджаров носи в Париж за издаване второто издание на “Новата Култура през епохата на Водолей”; допълнено и преработено в съавторство с Христо Маджаров, в България тя бе издадена едва 1991-1994 г. През 2001 г. бе издадена и “Освобождение чрез Космично съзнание”.

Прочети още…

Михаил Юхма

Акад. Мишша Юхма е от най-изявените писатели на Чувашия и Русия. Автор е на повече от 100 книги – проза, поезия, драматургия, изследователски трудове по древна и средновековна история на чувашския народ. Преведени са на над 15 езика, сред които на китайски, унгарски, японски, алтайски, естонски, якутски и др. На сцените на много театри в света се поставят негови пиеси.

 Носител е на Златен медал на ООН, лауреат е на много международни премии…, участва в секретариата на редица съюзи на писатели от цял свят, председател е на Съюза на чувашките писатели…

М. Юхма е български патриот, будител и хуманист. За него всеки народ е велик, всеки език е прекрасен… И всички са свързани. Смята, че трагедията на един е трагедия на всички. Бие с тревога Вселенска камбана, когато някой етнос е в геноцид.

Прочети още…

Яна Янина

Поетесата Яна Янина е родена в гр. Добрич. Заселва се във Варна и работи като екскурзовод и педагог.

Янина пише фейлетони, разкази импресии, стихове и посвещава творбите си на будните души, децата. Написаното от нея е преминало през крехките сетива на Душата, достигнало далечни мечти и полетяло в непознати хоризонти. Поетесата е член на Съюза на Независимите Писатели.

Прочети още…

Е. Булвер- Литон

Едуард Булвер-Литон, по-известен като лорд Литон, е роден на 25 май 1803 г., като син на Генерал Ърли Булвер и Елизабет Б. Литон. Бил е член на Английския парламент. През 1858-1859 г. е колониален секретар и създава колониите Британска Колумбия и Куинсланд. От 1866 г. е пер на Англия като барон Литон.

Булвер Литон е проявил интерес към мистериите на висшия окултизъм още в ранната си младост и преди тридесет и третата си година постига високо посвещение (виж “The book of Rosicrucia” by R. Swinburne Climer vol III p.48). Преминава през най-висши йерархични нива в ордена на “Розата и Кръста”.

Прочети още…

Корин Хелин

Корин Хелин (1882-1975) е мистик и окултист от Атланта, Джорджия. От ранна възраст е посветена в древните мистерии. Ученик на Макс Хайндел (основател на Братството на Розенкройцерите) продължава неговата работа като старши Ученик на Йерархията. Нейните студенти и аспиранти по езотерика и окултизъм разпространяват хармонията и красотата в изгряващата Нова Епоха на Водолей.

Прочети още…

Петър Димков
Макс Хайндл
Цветана-Лиляна Табакова