Bulgarki Amazonki

ЧЕСТИТ 8МИ МАРТ, БЪЛГАРКИ!

roses

ЧЕСТИТ 8МИ МАРТ, БЪЛГАРКИ!
Екипът на Издателство „Алфиола”
честити 8ми март на Българските Жени!

Нека в тези трудни, усилни, но интересни времена да Ви влеят кураж думите на най-големия Духовен Извор, който някога е слизал на Земята – Учителя Беинса Дуно:
„Поставете Жената на онова стъпало, на което се е намирала първоначално и светът ще се оправи за 25 години…”
Тези слова са вдъхновили и писателката ни инж. ГАЛЯ КОЛЕВА-МАДЖАРОВА и са влезли като темел в нейното творчество, посветено на Жената и на Амазонските ордени.
С научен подход тя умело борави с исторически източници, библейски и митологични текстове и легенди (историята на древните), но това, което прави уникални нейните книги, е синтезът, и новаторският й поглед върху темата, която ги извежда на друго ниво от традиционната наука.
За първата си книга „Златна България” Галя Маджарова отличена с Чувашка национална женска премия – „Емине”.
А за приноса й към българската история, културология и етнография МАБИК (Международна Академия по българознание, иновации и култура), на чиято Академия Авторката е дългогодишен член, й присъди званието член-кореспондент.

Златна БългарияВ „ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ” – в съавторство с Христо Маджаров и Михаил Юхма – където е и пътеписът й за Чувашия („Сребърният пръстен на българите”), Авторката участва и с труда си „Българките-амазонки”. Тук тя за първи път в българската историография се поставя въпросът: каква е връзката на българите с Амазонския орден.
Ето някои теми от книгата: Атлантида; Кавказ – Родина на Амазонките; Амазонки и чуваши; Амазонки при Одесос, Амазонки в Тракия; Царици на Граала…

Избрани страници от книгата Златна България.
Свали

Тази тема прераства в книгиге:

Отново Амазонки„ОТНОВО АМАЗОНКИ”, където четем за: Амазонския ген на българката; Тракия – приемница на Атлантида; Сборяново – българската Гиза; Амазонките и Свещеният Граал; Орфееви мистерии; „Веда Словена” и Юдите; „Показалец…” на Г. Раковски и др.

Избрани страници от книгата Отново Амазонки.
Свали

Българки амазонки„БЪЛГАРСКИ ЦАРИЦИ-АМАЗОНКИ”, където се възстановяват с исторически факти драмите на отминали животи на велики жени и владетелки като: Савската царица, Семирамида, Бастет, Тамарислу, които са реални исторически личности и носят български ген...

Избрани страници от книгата Български Царици-Амазонки.
Свали