Galja E1335429693321

Галя Маджарова

инж. ГАЛЯ КOЛЕВА МАДЖАРОВА е родена и учи във Варна. Висшето си образование завършва в гр. Русе, където живее до 1997 г.
Понякога животът взема внезапни обрати… човек тръгва по една пътека, която изведнъж сменя посоката си… И това е моментът, в който той изпитва себе си. Такъв е житейският път и на инж. Галя Колева Маджарова. Промените я принуждават да изостави работата си на електроинженер и да се занимава с болката на хората (интересно, увлекателно и поучително сама е разказала за този житейски момент в броевете на списанието си “Еликсир на Живота”, Алфиола 2000).
От малка носи духа на родния край на баща си – Сливен – борбен и буден дух на българските воеводи… По майчина линия съдбата е втъкала в душата й неповторимите песни на Добруджа, пяти от баба й Мита и чудните звуци от кавала на дядо й Паруш… и най-вълшебния за нея момент – когато вечер под красивото звездно небе й разказват приказки. Народни приказки, които имат аромата на българската земя и магията на самодивските хора…
След 1990 г. една след друга следват съдбовни срещи в живота й:
– с инж. Никола Хлебаров (създателя на билковите тинктури „Еликсир”) към която Съдбата я води стъпка по стъпка,
– с д-р Чаушев – Лечителя и Светеца от св. Влас, който й дава ключ на духовното лечение,
– с езотерика инж. Христо Маджаров, с когото слива житейския си път. Срещата им е повратен момент в живота й, в който натрупаните до тогава интелект, интелигентност, широка обща култура и непреодолим интерес към окултното се подрежда и структурира в нейното съзнание като солидна база за това, за което я подготвя Съдбата – да изяви в книги натрупаната мъдрост… Женска Мъдрост.
От всекиго научава безценни уроци, които я правят по-осъзната. Вдъхновява и подкрепя съпруга си в писателската му дейност. А неговата любов и подкрепа й дават криле да изяви това, което носи в душата си. Натрупаната житейска мъдрост и дълбокото желание да помага раждат нейното списание „Еликсир на Живота”, в което се съчетават древното познание на българите със здравословния начин на живот. Уроците, които получава от д-р Чаушев, събира в книгата „Светът на Лечителя”.
Следваща съдбовна среща за нея е с акад. М. Юхма в Чувашия. Тя й носи чудото на пробудилите се „спомени” отвъд времето…, нещо, което е било някога, но присъства и сега. Тези оживели спомени раждат пътеписа „Сребърният пръстен на българите” и изследването й „Амазонки – българки”, влезли в книгата „Златна България”. За нея е отличена с Чувашка национална женска премия – „Емине”.
Участва в научни конференции, телевизионни предавания, има публикации във вестници, списания и научни сборници по българознание.
Авторката повдига един от най-важните въпроси: възвръщането на световната хармония, чрез издигане на Женския принцип. Книгите й “Златна България” и “Отново Амазонки” са резултат на дългогодишното й проучване на мястото на Жената в световната история и по-специалната роля на българката.
Новата й книга “19-ят Път. Българските царици на Граала” разбулва още една тайна, обвита в мистерия – защо Бастет е погребана точно в нашите земи, изследва също потеклото и духовния път на българските владетелки: Савската царица, Бастет, Семирамида, Тамарислу…
Авангардно и синтезно мислене, съчетани с душевен финес – това е нейната визитна картичка.

Милена Семова
из предговора “За авторката”
от книгата “Отново Амазонки”,
изд. АЛФИОЛА, 2008