Kabala

Кабала. Традицията – Атлантида, Тракия, Европа

КабалаИзлезе от печат новата книга на Галя Маджарова „Кабала. Традицията – Атлантида, Тракия, Европа”

Уникалното в тази книга е разкриването на едно дълго пазена Тайна – БЪЛГАРСКАТА КАБАЛА. Авторката проследява нишката на Традицията от Атлантида, през Тракия, Мала Азия и Европа.
Направени са съответствия между понятията в различни школи по Кабала (Еврейска и Западна) и са надградени с даденото за Новата Епоха от Учителя Беинса Дуно. Разгледани са и методи и упражнения, които могат да бъдат разбрани само чрез знанията давани от Кабала. Тълкуването и осмислянето им е направено от ниво, възможно само за човек с езотерична култура и познаващ принципите и традицията на Школата на Учителя Беинса Дуно. Разкриват се и други неизвестни факти – напр., че Учителят е имал в Школата си окултен кръг, на който е преподавал Кабала.

Авторката осветява забравената истина за Българското Дърво на Живота, която Учителят Беинса Дуно възстановява тук, на Българска Земя:
„Божественото Учение в България първо бе посадено в Школата на Орфей. След време тези семена възраснаха и дадоха стъблото на едно Дърво, което представлява богомилското учение. Днес учението на Великия Учител представлява клоните на това Дърво, които опират в Небесата на Всевишния. Това е Дървото на Живота – Дървото на Бога, посадено на българска земя. 
Корените му са в недрата на земята българска.
Стъблото на това Дърво се извисява в духовния свят.
Клонищата на това Дърво отиват в Божествения свят.
Това Дърво се храни от Словото на Бога 
и на Всемировия Учител…”
(Учителят Беинса Дуно)

Из книгата „Кабала. Традицията – Атлантида, Тракия, Европа”, Галя Маджарова, изд. Алфиола, Варна

Цена: 16 лв.

Поръчай

 

Лекция на Галя Маджарова – Българското дърво на Живота

Leave a Reply