ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРО-ЧУВАШИ – ПАМЕТТА НА ЕДИН НАРОД

Bulg-4uv

За ИЗДАТЕЛСТВО „АЛФИОЛА” – ВАРНА е чест то да издаде за първи път на български език книги за Чувашите – Древните Българи, останали на Волга.
Защо за тях?
През 2001 г. нашите автори Христо и Галя Маджарови посетиха Чебуксари, столицата на Чувашия, по покана на акад.Михаил Юхма.

Всъщност, техният Домакин, акад. Мишши Юхма, ученик на Гумильов, е един от най-изявените писатели на Чувашия и Русия. Наследник на древен род от Пазители на историческата Памет за съдбата на чувашите… Дълбоко прозрял отговорността на своята мисия, той съхранява в книги това, което народната памет таи и се осмисля от опита му на действащ историк на полето на проведени археологически разкопки. Така се раждат наяве неговите безценни книги, преведени на 15 езика. За приноса си към световната култура и история е носител на Златен медал на ООН, лауреат е на много международни награди и т.н…

В столицата Чебуксари Христо и Галя Маджарови участват в много научни симпозиуми, срещи с хора на културата и на сериозните научни среди, както и със съвсем обикновени хора от народа.

Техният домакин ги води по Сребърния Пръстен, включващ всички по-значими градове на Волжка България; подарява им картата на Идел-Урал (проектът за възстановяване на Старата Волжка България, който Ленин е подписал, за което пък е и покушението срещу него); води ги в люлката на чувашката интелигенция – Симбирската школа – създадена от Иван Иванович Яковлев (1848-1930) (негов сътрудник е бил… бащата на Ленин); води ги по руйните на множество стари градове, върху които сега има нарочно засети ниви или гори, за да се заличи споменът за величавото минало… Разказва им за красотата на втората столица на Волжка България – Биляр (Бюлер) – и за нейния Сребърен мост… В книгите на акад. Юхма четем, че той е имал целебни свойства и затова е било обичай войските да бъдат изпровождани до него… Днес мостът го няма във физическия свят, но Галя и Христо Маджарови и Мишши Юхма чрез родената от срещата им съвместна книга „Златна България” го „изградиха” отново, на по-сигурно ниво – духовното. Като плод на това приятелство е и творческото сътрудничество.

През 2002 г. акад. Юхма, по покана на сем. Маджарови, посети Дунавска България. Заедно със своите домакини той участва и в научната конференция във Варна, под председателството лично на г-н Боянов.

За ИЗДАТЕЛСТВО „АЛФИОЛА” – ВАРНА е чест, че за първи път издаде на български език книги, които разказват за драматичната история на доскоро „изгубената” за дунавските българи половина от Българския етнос – Чувашия. Така се осъществи мост между две половини на един Народ, който отново има шанс да се слее на културно ниво в едно… и като Българо-чуваши да изпълнят своята мисия, част от която е и да дадат на човечеството съхранените от тях познание за космичната енергетика, историческата памет, … и света на Красотата…

Така на търсещия български читател се предоставиха две книги:

Златна БългарияЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ,
Христо Маджаров, Галя Колева и акад. Михаил Юхма, 2002 г., (330 стр., 200 илюстр. Цена: 14 лв.) Включва книгите:

ЕПОПЕЯ НА ЗАБРАВЕНИТЕ БЪЛГАРИ – Хр. Маджаров
СРЕБЪРНИЯТ ПРЪСТЕН НА БЪЛГАРИТЕ – Г. Колева
БЪЛГАРКИТЕ-АМАЗОНКИ – Г. Колева
ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ – акад. М. Юхма
Пътят към Шамбала; Кой покръсти българите?
Пришълец ли е Аспарух? Бащините земи на Кубрат;
Тайният План на Тангра; Один и пръстенът на нибелунга;
Български вълни в Италия; Възкръсналият Феникс.
Срещи с благите българи; В търсене на Шамбала.
Атлантида – мит и реалност; Аркаим; Царици на Граала.
Потомци на атлантите; Българите по пътя към Шамбала;
Траки и амазонки на Волга; Феномени от Волжка България.

Прочети още…

Древните Българи-ЧувашиДРЕВНИТЕ БЪЛГАРО-ЧУВАШИ,
акад. Михаил Юхма, 2003 г., където авторът е събрал във величав епос паметта за духовни водачи и смели пълководци.
Част I “ПРЕДЦИТЕ” – изследва времето преди хил. години в Азия;
Част II “ПРАДЕДИТЕ” – показва връзките ни с Китай и Алтай;
Част III “ДЕДИТЕ” – авторът ни занимава с Хунската епоха;
Част IV “БАЩИТЕ” – изследва живота в Кавказ и Приазовието;
Част V “БЪЛГАРОЧУВАШИТЕ” – за Кубрат и синовете му;
Част VI “ЧУВАШИ” – изследва живота на нашите братя на Волга.
(403 стр.) Цена: 16 лв.

Прочети още…

Поръчай

Тяхната съдбовна среща отвори вратите един към друг на двете части на Народа, носещ един и същи ген, но разделен от превратностите съдбата.

Leave a Reply