Golemiq Zagowor2

Истината за българските евреи

ГОЛЕМИЯТ ЗАГОВОР СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ 2

Авторът Христо Маджаров в своята книга „ГОЛЕМИЯТ ЗАГОВОР СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ”, 2 част „Скитникът евреин под Небето на Тангра” (издадена по случай 60 години от спасяването на българските евреи 2004 г.) подробно разглежда с факти, документи и разкази на очевидци и участници в драматичната история около спасяването на българските евреи.
На 280 страници той прави задълбочено изследване и показва причинно-следствените връзки в събитията, които не се виждат с просто око. Без да омаловажава реалните или фантомни усилия на личности и институции, разкрива малко известни факти, повлияли на решението на цар Борис ІІІ да отхвърли исканата от нацистите депортация на българските евреи.
Решаваща роля за вземането на това съдбоносно решение от цар Борис (което му коства живота) изиграват: Учителят Беинса Дуно чрез своите ученици: докторът по международно право Методи Константинов и царският таен съветник Любомир Лулчев.
Спасяването на евреите има предистория, както и последици, които са разкрити чрез три паралелни подхода: библейски, научен и езотеричен.

Избрани страници от книгата на тази тема можете да прочетете от този файл: ГОЛЕМИЯТ ЗАГОВОР СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ 2 – Спасяването на българските евреи.

Leave a Reply