D R Chaushev 1

Д-р Чаушев

АВТОБИОГРАФИЯ

Аз, д-р Теню Ганчев Чаушев, съм роден на 3.11.1919 г. в село Коларово, Старозагорско. Роден съм с ризница (околоплодна обвивка). Такива деца през целия си живот са под закрила на голям ‘’Ангел хранител”. На 2 години съм станал гражданин на Стара Загора. Когато съм бил на 5 години, ясновидецът Влайчо от с. Конево, Новозагорско казал на майка ми, че Бог ми определя да бъда лекар. Баща ми бе военен, а майка ми – домакиня.

Служих в школата за запасни офицери в София като кавалерист. Бях офицер в гр. Деде Агач (Беломорска Тракия) до 1943 година, след което заминах за Виена. Във Виенския университет учих медицина. Довърших следването си в София през 1948 г. Работил съм в Окръжна болница Стара Загора. Специализирах кожни и венерически болести и бях главен лекар на Окръжния Кожно Венерически диспансер. Специализирах и в областта на безплодието.

През 1963 г. реших да отдам остатъка от живота си изцяло на учението “ЙОГА” и да прозра някои истини в човешкия живот, които моята официална медицина не знае. Тя е груба материалистична наука. Кореспондирах си с известния индийски учител Шивананда, който ме прие за свой ученик. Той също бе учил медицина – в Англия.

През пролетта на 1963 г. си купих двор със стара къща в село Св. Влас, Бургаски окръг и се преселих да живея там. Исках да бъда далеч от големия град, да забравя условностите на обществото. Тука мога спокойно да посрещам и да изпращам Слънцето.

От 19-та до 32-та си година съм пушил и употребявал по малко алкохол. В ресторантите предлагат месо (мърша), за да пушиш и пиеш. Ако ти сервират само плод, няма да си купиш алкохол и цигари – едното вика другото. От 1963 г. съм вегетарианец. За разлика от другите вегетарианци, аз много рядко ям зеленчуци, храня се предимно с плодове.

От същата 1963 г. целогодишно ходя бос. Имам кръвно налягане 120/90 и през целия си живот не съм носил очила.

На 14.01.1996 г. получих писмо от Нова Зеландия от лекар психиатър – емигрант от Ст. Загора. 5-6 години преди това със съпругата си ми бяха пациенти за безплодие. Помогнах им, имат деца. Той ми стана ученик и прие някои напътствия от алтернативната медицина. В писмото си ми писа, че съм му се явил на сън и съм казал, че баба му ще умре след два месеца. Сънят е бил през м. октомври, а баба му почина в България през декември. Аз не съм виждал баба му, нито е била болна. Колегата – психиатър не можеше да си обясни случая.

Такива съобщения имам и от други мои пациенти. Една непозната жена от Бургас пристигна при мен, защото ме сънувала. Сподели, че съм същият, от съня й. Казал съм й да дойде, за да й помогна да има дете. Скоро след това тя забременя и стана майка. Това показва, че по време на сън аз напускам физичното си тяло, за да изпълня поръчка на “отвъдното”.

Имам двама сина, внуци и правнуци. Народът казва: “Да си жив и здрав, внуци и правнуци да видиш”.

от книгата на Теньо Чаушев
“Светът на Лечителя”,
Издателство  Алфиола, 2004